Geschiedenis

Cafe de Tagrijn geldt als een van de oudste café’s in Zwolle. Op de fundamenten van de Zwanentoren (1423) staat het nu zo roemruchte café. Door de jaren heen heeft het pand aan de buitenkant vele functies gehad. Van woonhuis tot bordeel, en van opslag tot café.

onderstaande galerij geeft een mooi stuk historie weer in beeld van hoe het was en is.

Ook is het pand waar nu café de Tagrijn in is gevestigd in gebruik geweest als opvang voor het leger des heils. De allereerste samenkomst van het leger was in dit pand. Ironisch genoeg was er een bijeenkomst tegen de prostitutie een paar weken na dat het bordeel de drie zwaantjes werd gesloten.

In 1976 opende Theo Dragt hier Café de Tagrijn, niet wetend wat voor unieke plek in de Zwolse samenleving dit zou krijgen. Zijn liefde voor muziek, kwalitatief hoge producten, uitmuntende kennis en gastheerschap maakten dit in de volgende decenia tot een groot begrip in Zwolle en ver daarbuiten. Theo Dragt overleed in 2008 plotseling in zijn slaap. De jaren daarna is het Café draaiende gehouden door zijn weduwe Liddy en het personeel.

In 2017 startte er een nieuw hoofdstuk voor het café. Het werd overgenomen door de huidige eigenaar, Fedde Bakker, en herwon zijn positie in het Zwolse uitgaansleven.

Helaas brandde het café op 19 Juli 2020 volledig uit. Gelukkig draait het cafe verder in het pand ernaast zodat het oude café in alle rust weer in zijn oude glorie kan worden hersteld.

Volg het café op socials en via deze website voor het laatste nieuws.

Chat openen
Reageren?
%d bloggers liken dit: